Hrvatsko aktuarsko društvo

Martićeva 71, Zagreb

Okrugli stol o KID-ovima te izvještajima ključnih funkcija

Hrvatsko aktuarsko društvo zajedno s Hrvatskim uredom za osiguranje u utorak, 27. ožujka 2018. s početkom u 9h organizira Okrugli stol o dokumentima s ključnim informacijama za upakirane investicijske proizvode te izvještajima ključnih funkcija.

Hrvatsko aktuarsko društvo (HAD) je u rujnu 2017. osnovalo Radnu grupu za PRIIP-ove s ciljem definiranje uputa u vezi s implementacijom Delegirane uredbe 2017/653 Europskog parlamenta i Vijeća o dokumentima s ključnim informacijama (KID) za upakirane investicijske proizvode za male ulagatelje i investicijske osigurateljne proizvode (PRIIP-ovi). Na prijedlog Radne grupe, HAD je u siječnju 2018. usvojio dokument Preporuka o specifičnim parametrima koji se koriste prilikom prikaza scenarija uspješnosti i troškova u vezi s implementacijom Delegirane uredbe 2017/653 Europskog parlamenta i vijeća o dokumentima s ključnim informacijama (KID) za upakirane investicijske proizvode za male ulagatelje i investicijske osigurateljne proizvode (PRIIP-ovi). Radna grupa za PRIIP-ove napravila je analizu tržišne prakse KID-ova u svrhu davanja preporuka za njihovo ujednačavanje s ciljem usporedivosti te će ista biti predstavljena na Okruglom stolu. Dodatno će se predstaviti anketa koju je provelo Europsko aktuarsko udruženje o izvještavanju ključnih funkcija, kao i prokomentirati ostala otvorena pitanja u vezi s izvještavanjem prema regulativu Solventnost II.

Okrugli stol će se održati u prostorijama Hrvatskog ureda za osiguranje, Martićeva 71. Pozivaju se članovi HAD-a, kao i ostali zainteresirani, da svoj dolazak potvrde do nedjelje, 25. ožujka 2018., slanjem e-maila na adresu aktuari@aktuari.hr.