Hrvatsko aktuarsko društvo

Martićeva 71, Zagreb

Predavanje Inženjerske sekcije HMD-a

Inženjerska sekcija Hrvatskog matematičkog društva organizira predavanje koje će pod naslovom "Uvod u znanost o podacima kroz iskustvo rada u 3 industrije - bankarstvo, retail i telekomunikacije" održati Petar Babić putem Zoom aplikacije u srijedu, 14. listopada 2020. s početkom u 18 sati.

Obrazac prijave se nalazi na sljedećoj poveznici: Prijava, a prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 12. listopada 2020.

Predavanje će se snimati te će snimka naknadno biti dostupna putem web-stranice HMD-a. Ispunjavanjem prijavnice dat ćete svoju suglasnost na snimanje predavanja.

Napomena: Hrvatsko aktuarsko društvo priznaje konferenciju sa 1 sat formalnog usavršavanja (CPD).

 

Životopis predavača:

Po završetku diplomskog studija Primijenjene matematike Sveučilišta u Zagrebu, Petar Babić se u lipnju 2013. zapošljava u Zagrebačkoj banci kao specijalist u odjelu analitičkog CRM-a. Na toj poziciji se upoznaje s mogućnostima primjene metoda modeliranja podataka u bankarstvu i obavlja poslove analize i izvještavanja o klijentima, njihovim aktivnostima, profitabilnosti i rizicima. Kroz izradu kampanja u svrhu "up-sella" i "cross-sella" cijelog portfelja bankarskih proizvoda i usluga, dobiva široku sliku o važnosti prepoznavanja potreba klijenata i personalizaciji marketinških kampanja te stječe stručna znanja pisanja SQL procedura i izrade prediktivnih modela. Veliki interes za područje strojnog učenja i širenje slike o mogućoj primjeni u različitim industrijama i područjima djelatnosti uzrokuju prelazak na poziciju specijalista za naprednu analitiku u mStart d.o.o. u svibnju 2016. Tamo se bavi istraživanjem i razvojem analitičkih metoda u retail industriji i radi na razvoju web portala za analizu kupovnih navika, proizvoda i prodavaonica najvećeg retail lanca u Hrvatskoj. U travnju 2018. prelazi na poziciju data scientista u domeni marketinga u A1 Hrvatska, gdje radi na primjeni napredne analitike u telekomunikacijama kroz razvoj novih usluga i alata za unapređenje poslovanja.