Hrvatsko aktuarsko društvo

Martićeva 71, Zagreb

Predavanje Inženjerske sekcije HMD-a

U sklopu Inženjerske sekcije HMD-a predavanje pod nazivom "Novčani tokovi u mirovinskom osiguranju" će održati Ksenija Sanjković u srijedu 3. ožujka 2021. s početkom u 18 sati. Predavanje će biti putem Zoom aplikacije. Obrazac prijave se nalazi na sljedećoj poveznici: Prijava, a prijave se zaprimaju do utorka, 2. ožujka 2021.

 

Predavanje će se snimati te će snimka naknadno biti dostupna putem web-stranice HMD-a. Ispunjavanjem prijavnice dat ćete svoju suglasnost na snimanje predavanja.

 

Napomena: Hrvatsko aktuarsko društvo priznaje predavanje s 1 satom formalnog usavršavanja (CPD).

 

O predavanju:

Na temelju Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima, mirovinska osiguravajuća nude programe obveznih i dobrovoljnih mirovina. Iako je mirovinsko osiguranje po svojoj naravi slično životnom odnosno rentnom osiguranju, zbog određenih specifičnosti određenih Zakonom, novčani tokovi se u mirovinskom osiguranju razlikuju od onih u klasičnom rentnom osiguranju. U sklopu predavanja prezentirat će se novčani tokovi koji se pojavljuju kod izračuna cjenika mirovinskog osiguranja, izračuna tehničkih pričuva, testa profita te utjecaj naknada, eventualne raspodjele dobiti i formiranja interventnih pričuva na iste.

Plakat